Μίλησα στην εκδήλωση που οργάνωσε τη Δευτέρα, 30/09/2019, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Συνδρομή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο υπό διαβούλευση αναπτυξιακό νομοσχέδιο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αστακού κ. Γ. Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Α. Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Φ. Ζαΐμης, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λ. Δημητρογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λ. Μπλέτσας.

Αφού ευχαρίστησα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζή, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ, επισημαίνοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους συμπολίτες μας, την άρση των capital controls, τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Αναφέρθηκα, επίσης, στη συνολική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ καθώς και στην επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων που παρέμεναν βαλτωμένες για χρόνια. Παράλληλα,ανέδειξα την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, κάτι που άλλωστε αποτελεί εθνικό στόχο, όπως προκύπτει και από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη με επενδυτές, κατά την πρόσφατη παρουσία του στη σύνοδο του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια, επισήμανα  ότι όπως προεκλογικά μιλούσε για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, το ίδιο έρχεται να κάνει και τώρα μετεκλογικά, με τη συμμετοχή του στη χθεσινή εκδήλωση. Γιατί βασικό πρόταγμα για τον ίδιο αποτελεί, όσον αφορά στον τόπο μας, η ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας. Προς το σκοπό αυτό δε πρότεινα την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου για τον νομό με τη συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός προς τις μελλοντικές γενιές Αιτωλοακαρνάνων και να υπάρξει μια ενιαία γραμμή ανάπτυξης, ένα σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Κατόπιν, ανέπτυξα τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα εργαλείο για την επιτάχυνση των επενδύσεων με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις στρατηγικές επενδύσεις. Επιπλέον, τόνισα τις τομές που εισάγονται στον εργασιακό τομέα, με τη θεσμοθέτηση του μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, τη δυνατότητα εξαίρεσης, κατόπιν συναπόφασης των κοινωνικών εταίρων, των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα από τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Τέλος, δεσμευτηκα  να μεταφέρω τις σχετικές προτάσεις στους αρμόδιους υπουργούς και κάλεσα τους παρευρισκόμενους να του υποβάλλουν και γραπτώς τις υποδείξεις τους. Ο διάλογος με το κοινό ήταν γόνιμος, καθώς διατυπώθηκαν χρήσιμες παρατηρήσεις και προτάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας.