ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΗΝΑ 24/10/2019

«Αλλαγή σελίδας με προσέλκυση επενδύσεων και προστασία των εργαζομένων»

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, υπερασπίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι για την Νέα Δημοκρατία η ανάπτυξη είναι το βασικό κλειδί όχι μόνο για την οικονομία αλλά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Επισήμανε ότι χωρίς ισχυρή ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική συνοχή ούτε πραγματική ελευθερία ούτε ελπίδα να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ προνομιούχων και μη, διότι οι ίσες ευκαιρίες για πρόοδο δεν μπορούν να συγχέονται με την εξίσωση προς τα κάτω.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κατηγόρησε τον  ΣΥΡΙΖΑ για ταξική οικονομική πολιτική, ανακατανομή  της φτώχειας και τη μιζέριας με πελατειακά κριτήρια. Αντιθέτως  πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η χώρα να δημιουργήσει νέο πλούτο και να τον μοιράσει δίκαια.

Ο κ. Λιβανός ανέδειξε το έργο που έχει ήδη παράγει η Κυβέρνηση κατά τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τη βελτίωση των 120 δόσεων που οδήγησε στη ρύθμιση οφειλών άνω των 11 δις, την απεμπλοκή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, ιστορικά χαμηλά στο 7ετές και 10ετές ομόλογο, στο δανεισμό με αρνητικό επιτόκιο στο έντοκο γραμμάτιο.

Διότι, η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει ανάπτυξη με συνέδρια ανά την περιφέρεια, ευκαιρίες για τουρνέ στην Ελλάδα, όπως έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Ο κ. Λιβανός κατήγγειλε την προσπάθεια οικειοποίησης των μεγάλων έργων στους οδικούς κόμβους από το ΣΥΡΙΖΑ, που πετσόκοψε τα οδικά έργα ώστε να τα αναλάβουν γνωστοί επιχειρηματίες με βοσκοτόπια ως εγγυήσεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απουσία εξωτερικής πολιτικής στα κρίσιμα ζητήματα, ο κ. Λιβανός τόνισε πώς τις μεγάλες, τις ιστορικές αποφάσεις για την πατρίδα, τις πήρε η Νέα Δημοκρατία. Το «ανήκουμε στη Δύση» και η ένταξη στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα ήταν αποφάσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Εθνάρχη της πατρίδας και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιβανός ανέδειξε την μοναδικότητα του σχεδίου νόμου που συζητείται στην Ολομέλεια. Ενός νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην προώθηση της ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας. Ενός νομοσχεδίου που αποτυπώνει εκ νέου τη προσήλωση της Κυβέρνησης στη προστασία των εργαζομένων με τις διατάξεις περί των εργασιακών σχέσεων.

Άσκησε δε κριτική στα όσα έχουν δηλώσει τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η κα Αχτσιόγλου ότι η ανάπτυξη δεν είναι προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν τρέφει αυταπάτες. Για να υπάρχουν εργαζόμενοι θα πρέπει να υπάρχουν και επιχειρήσεις.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, αναδεικνύοντας το ισχυρό αναπτυξιακό μήνυμα που στέλνει το παρόν νομοσχέδιο, κάλεσε σύσσωμη την Βουλή να το υπερψηφίσει.