ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 5/3/2020

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ & βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.

Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση: «Το Δόγμα μας είναι «Πρώτα η Ελλάδα». Η Κυβέρνηση μας πήρε τις σωστές αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό και ευρωπαϊκό συμφέρον. Ο πατριωτισμός, η ομοψυχία, η αλληλεγγύη της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων ενσαρκώνονται απολύτως στη πολιτική της κυβέρνησης.

Η επιθετικότητα, ο λαϊκισμός, η εκτροπή στις ψευδείς ειδήσεις του Τούρκου Προέδρου πήραν τις απαντήσεις τους. Το ίδιο θα συμβαίνει κάθε φορά που ο γείτονας θα παρεκτρέπεται.

Η πατρίδα μας, με ενότητα, με εθνική αυτοπεποίθηση, θα προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Κάνει ήδη αυτό που μας διδάσκει η ιστορία μας. Διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και βεβαίως την εθνική μας κυριαρχία.»

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Πριν την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στο MEGA, που επί 4 ημέρες ανέμενε να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στον Έβρο προκειμένου να τοποθετηθεί, η ακραία πτέρυγα του κόμματος σας ξεσάλωσε.

Ευτυχώς, όλους τους παραπάνω άδειασε μεγαλοπρεπώς ο κ. Τσίπρας αποδεχόμενος το κλείσιμο των συνόρων. Όχι ότι ξαφνικά ο κ. Τσίπρας έγινε υπεύθυνος πολιτικός. Απλά διαπίστωσε πώς έχει απομονωθεί από την ελληνική κοινωνία και θέλοντας να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία.

Είστε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που με τις ανεδαφικές και ουτοπικές απόψεις σας, που πλέον είναι σαφές ότι δεν αφορούν μόνο την νεολαία σας αλλά όλους σας, οδηγείτε σε πόλωση την κοινωνία για ένα ζήτημα όπου η ομοψυχία και η εθνική ενότητα είναι απαραίτητες.»

Απαντώντας στην Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Λιβανός, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν, όπως στηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των συνόρων, επικροτεί και την απόφαση για αναστολή απόδοσης ασύλου για έναν μήνα. «Είπατε και σας καλωσορίζουμε σε αυτή τη λογική ότι είστε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων – θέση που στηρίζει το σύνολο του ελληνικού λαού. Είστε, όμως και υπέρ της απόφασης, με ΠΝΠ για την αναστολή απόδοσης ασύλου; Διευκρινίστε το στον ελληνικό λαό», σημείωσε.