ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 20/06/2022

Από το Συνέδριο Δυτικά Επιχειρείν ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τόνισε για ακόμα μία φορά τη σημασία της επιχειρηματικότητας, της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά καθώς και του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με τη μεταποίηση, τη γαστρονομία και τον τουρισμό για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, ο Σπήλιος Λιβανός δήλωσε:

«Στο Αγρίνιο και το Δυτικά Επιχειρείν χτύπησε για ακόμα μία χρονιά η καρδιά της παραγωγής.

Σε αυτό το συνέδριο-θεσμό είχαμε και φέτος την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Αγρινίου, της περιοχής της Τριχωνίδας και της Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό, αυτοδιοικητικό και πολιτικό χώρο.

Στα περίπτερα που επισκέφτηκα είδα πολλές ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ιδέες.

Ιδιαίτερα ξεχώρισα τις πρωτοβουλίες σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά, καθώς η σύνδεση των ελληνικών Πανεπιστημίων & των φοιτητών μας με την αγορά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με πολλαπλούς τρόπους είναι επιτακτική ανάγκη! Δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Απαιτείται να αφήσουμε πίσω μας τις αναχρονιστικές, αντί-αναπτυξιακές συνδικαλιστικές αγκυλώσεις και να δώσουμε στα Πανεπιστήμια μας την αξία που τους αναλογεί, ανοίγοντας στα παιδιά μας σύγχρονους ορίζοντες με χειροπιαστή αναπτυξιακή προοπτική.

Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικός για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία είναι ο πρωτογενής τομέας, καθώς και η σύνδεσή του με τη μεταποίηση, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Έχουμε την τύχη η περιοχή μας να διαθέτει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης & σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη σε πολλαπλά επίπεδα.

Έχουμε, ήδη, κάνει πολλά αναπτυξιακά βήματα και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, το AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, για τη διοργάνωση, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Αγρινίου για την υποστήριξη.»