ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΑ 22/10/2020

Άλλο ένα έργο, κρίσιμης σημασίας για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης.

Μόλις πληροφορήθηκα με χαρά, ότι θα περιλαμβάνεται στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η χρηματοδότηση της μελέτης αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων, αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Παναιτωλίου. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Παναιτωλίου Παναγιώτη Ζήση, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέα Γκορογιά, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καινούργιου Βασίλη Καραγκούνη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Αβαρώνης Παναγιώτη Δαμασκηνο.

Το σημαντικότατο αυτό αναπτυξιακό έργο έχει προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου το οποίο θα καλύπτει καλλιεργήσιμη έκταση 30.000 στρεμμάτων αντί της έκτασης του Οργανισμού των 12.500 στρεμμάτων που αρδεύεται μέχρι σήμερα.

Η κατασκευή του νέου αρδευτικού δικτύου για την αρδεύσιμη έκταση των 30.000 στρεμμάτων στην περιοχή και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου γεωργικής αξιοποίησης θα περιορίσει την υποαπασχόληση, αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης στη γεωργία και κατά συνέπεια το οικογενειακό εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων θα επιτρέψει την εξοικονόμηση νερού και γενικότερα θα συμβάλλει στην προστασία του υπερπολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Όταν δουλεύουμε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!