ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 26/03/2022

Ο Σπήλιος Λιβανός ζητάει την επανεξέταση της απόφασης της ΔΕΗ ΑΕ για κλείσιμο του υποκαταστήματος Αμφιλοχίας και προτείνει την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αμφιλοχία, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους αυτής της απόφασης, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Στάσση να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση προτείνοντας ως εναλλακτική λύση την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός επεσήμανε τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενη υλοποίηση αυτής της απόφασης για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά «το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή στον Νομό μας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων να υποχρεούται, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η απόφασή σας, να μετακινείται για την επίλυση των διαφόρων υποθέσεών του στο υποκατάστημα του Αγρινίου, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών που είναι δύσκολο να μετακινηθούν εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων».

Εν συνεχεία, ο κ. Λιβανός πρότεινε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση ως εναλλακτική λύση την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο. Μία πιθανή λύση, που σύμφωνα με τον βουλευτή «δεν θα επηρέαζε την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του οργανισμού της ΔΕΗ ΑΕ».

Ο κ. Λιβανός κάλεσε τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ επανεξετάσει την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία, λέγοντας ότι πιστεύει πως ο οργανισμός που έχει διαχρονικά σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας για πολλές δεκαετίες το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, παράλληλα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες του δικτύου, θα λάβει τη σωστή απόφαση και στην τωρινή, πραγματικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες πολίτες.