Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάντα επιζητεί τον διάλογο με τους παραγωγούς.

Για το λόγο αυτό κι επειδή από  στις 22 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο «Θεσσαλονίκη Summit 2021»  και σε συνάντηση με την Διεπαγγελματική Φέτας, κάλεσε τους εκπροσώπους του Συντονιστικού για τη σταφίδα, συνεταιριστικές οργανώσεις, ομάδες παραγωγών, επιμελητήρια και την Παναιγιάλειο σε συνάντηση σήμερα στην Αθήνα.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί παραγωγοί και εκπρόσωποι επιμελητηρίων. Ως εκ τούτου, οι αιτιάσεις της Συντονιστικής δεν έχουν βάση.

Στην ίδια λογική ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάλεσε τους εκπροσώπους του Συντονιστικού από την Κρήτη σε σύσκεψη για την Πέμπτη 4/11, πάντα με το σκεπτικό ότι υπάρχει ανελαστικό πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι, όμως, απάντησαν αρνητικά.

Με δεδομένο ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ στη Λέσβο για τη συνδιάσκεψη της ΚΑΠ και ταυτόχρονα είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον απελευθέρωση της νήσου, ο κ. Λιβανός επαναλαμβάνει την πρόσκληση για διάλογο με τις Συντονιστικές Επιτροπές για την προσεχή Τρίτη. Ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί είναι πολλά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Τα προβλήματα όμως λύνονται μόνο με διάλογο. Όσοι τον αρνούνται είναι υπόλογοι στο σύνολο των αγροτών, καθώς δείχνουν ότι στόχος τους είναι η υπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.