Newsletter, 07/10/2020

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Η χώρα μας εξακολουθεί να δίνει την άνιση μάχη με την πανδημία του κορονωϊού και η κυβέρνηση παραμένει σε εγρήγορση.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα «Ιανός» που στοίχισε, ευτυχώς, λίγες ανθρώπινες ζωές, αλλά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιφέρειες της χώρας, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά τόσο σε επίπεδο πρόβλεψης όσο και αντιμετώπισης.
Στο κρίσιμο πεδίο των εθνικών θεμάτων, αποδεικνύεται ότι η πολιτική της Κυβέρνησης φέρνει αποτελέσματα. Η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάϊκ Πομπέο στην Ελλάδα, και η συμφωνία ανάπτυξης της βάσης της Σούδας ως το κύριο αμυντικό και σταθεροποιητικό σημείο των αμερικανικών δυνάμεων δείχνει την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και ότι οι ΗΠΑ ταυτίζουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, με τα ελληνικά συμφέροντα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τις ΗΠΑ, η Ε.Ε συνολικά και η Γαλλία ειδικότερα, τάσσονται υπέρ των δίκαιων θέσεων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σταθερός στην αμφίδρομη επικοινωνία μας, εκτός από τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, σας πληροφορώ για δράσεις και παρεμβάσεις μας στην Αιτωλοακαρνανία. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου για την άμεση υπέρβαση των όποιων εμποδίων και την έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης της Α.Δ Αιτωλίας στο κτίριο των Παλαιών Αποθηκών που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Θετική έκβαση είχε εξάλλου, η πρωτοβουλία μου να συμπεριληφθούν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τον «Ιανό» στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
Η απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή είναι ιστορική για τη Δημοκρατία μας. Aποδίδει δικαιοσύνη στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του άνανδρα δολοφονημένου Παύλου, που έχει καταστεί σύμβολο για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, του ναζισμού και του φασισμού. Aποδεικνύει ότι η Δημοκρατία δεν είναι «άοπλη» απέναντι σ’ αυτούς που την επιβουλεύονται. Με την εφαρμογή του Συντάγματος και του Νόμου κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, δρώσα υπό τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος. Oι εγκληματικές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες και οι δράστες τους οδηγούνται στη φυλακή. Σήμερα, η Δημοκρατία μας, με μόνα όπλα της τους κανόνες του Κράτους Δικαίου, προασπίζει τις θεμελιώδεις αξίες της απέναντι στους εχθρούς της.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στη Βουλή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μια μέρα πριν την έκδοση της απόφασης

“Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει το σωστό.
Πέραν αυτού, πολιτικά καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όχι μόνο για τις επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και μετανάστες, όχι μόνο για τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ. Την καταδικάζουμε και για την γενεσιουργό της θέση να θέλει να δολοφονήσει την ίδια μας τη Δημοκρατία.
Όλοι μαζί, λοιπόν, χτίσαμε ένα τείχος δημοκρατικό.”

ΒΟΥΛΗ

Την Τρίτη 06/10/2020 ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Η ψήφιση του νομοχεδίου συνιστά μέρος του ολοκληρωμένου πλαισίου που δημιουργεί η Κυβέρνηση για την υγιή ανάπτυξη για όλους καταπολεμώντας κάθε μορφή μαύρης οικονομίας. 

“Είναι σημαντικό η πλειοψηφία των κομμάτων να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία για την πρόθεσή μας να καταπολεμηθεί η παραοικονομία και η διαφθορά.”

Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου στη Βουλή

 

Τη Δευτέρα 28/09/2020 ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοεσχέδιο με τα μέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία “Ιανός” και τον Covid-19. Με το νομοσχέδιο αυτό νομοθετήθηκαν άμεσα τα μέτρα που εξήγγειλαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές στο πλευρό των δοκιμάζομενων συμπολιτών μας. 

“Ο κ. Τσίπρας ήρθε σήμερα στη Βουλή για να κερδοσκοπήσει πάνω στον πόνο των πληγέντων.”

Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου στη Βουλή

 

Την Πέμπτη 10/09/2020 κυρώθηκαν στη Βουλή οι Συμφωνίες με  Βουλγαρία, Ρωσία και Ισραήλ, για θέματα καταπολέμησης του εγκλήματος και δημόσιας ασφάλειας.

“Οι ώρες είναι κρίσιμες. Τα γεγονότα στη Μόρια εγείρουν σοβαρότατα ζητήματα ανθρωπισμού, προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά κυρίως εθνικής ασφάλειας.”

Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου στη Βουλή

 

ΕΝΤΥΠΟΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη και την ανάπτυξη για όλους Real
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέδειξαν με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης και όλων όσων δίνουν με συνέπεια και εντιμότητα τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

“Ώρα Ελλάδος 7”
OPEN
“Κοινωνία Ώρα Mega”
MEGA

“Αντιθέσεις” Action24

 

“Mega Σαββατοκύριακο” MEGA

 

“Πρωινή Επισκόπηση” Κανάλι της Βουλής

 

Στον Παναγιώτη Τσακανίκα & τον “ΑΕΡΑΣ FM 99,5”
Στον Γιάννη Πρετεντέρη στον “ΘΕΜΑ Radio”

Στους Στ. Οραήλογλου & Γ. Στρίκο στον “Flash Radio”
Στους Μπάμπη Κούτρα & Νίκο Φελέκη στον “ΘΕΜΑ Radio”

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο 

Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και συζητήσαμε για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας από τον κυκλώνα “Ιανό” και τις συνθήκες λειτουργίας του ΕΛΓΑ Αγρινίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη  

Επισκέφτηκα τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και συζητήσαμε εκτενώς για τις αθλητικές υποδομές της Αιτωλοακαρνανίας και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Έγκριση χρηματοδότησης μετεγκατάστασης
της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας

 

Σε συνάντηση που είχα με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας κ. Ιωάννη Νταλαχάνη, είχα τη μεγάλη χαρά να του ανακοινώσω ότι μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τις υπηρεσιές του Υπουργείου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο κτίριο των παλαιών αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ Αιτωλοακαρνανίας 

Πραγματοποίησα επίσκεψη στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, όπου είχα συνάντηση τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Παναγιώτη Παπαευθυμίου, τον επόπτη του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειο Φέζο και συνομίλησα με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

Συνάντηση με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών
κ. Χρήστο Μπούρα
 

Επισκέφτηκα τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα, όπου τον συνεχάρη για την εκλογή του και συζητήσαμε εκτενώς για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες του Πανεπιστημίου Πατρών, τις ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ που αντιμετωπίζει, καθώς και για τα ειδικότερα ζητήματα των τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

Σπήλιος Λιβανός
pressoffice@livanos.gr

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

YouTube

© 2020 Spilios Livanos

This email was sent to {{ contact.EMAIL }}

You received this email because you are registered with Spilios Livanos
SendinBlue