Newsletter, 28/10/2020

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

 
 
Εορτάζουμε φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με την συμπλήρωση 80 χρόνων από το ιστορικό «ΟΧΙ» που είπε η πατρίδα μας στον ιταλικό φασισμό και στο γερμανικό ναζισμό.
 
Ένα όχι που απηχεί την προαιώνια θέση της πατρίδας μας υπέρ της Δημοκρατίας, υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας, υπέρ της Ελευθερίας. Στην συμπλήρωση λοιπόν 80 ετών από το ιστορικό «Alors, c’ est la guerre», που είπε ο τότε Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς στον ιταλό Πρεσβευτή Γκράτσι, το μήνυμα για την αγάπη προς την πατρίδα παραμένει ισχυρό, παραμένει δυνατό, παραμένει επίκαιρο.
 
Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα αλλά και υπόδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης και πίστης προς την πατρίδα από την πράξη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου τις ημέρες εκείνες του 1940. Ενώ ήταν εξορία από το καθεστώς Μεταξά, μόλις έμαθε ότι η πατρίδα αντιμετώπισε τον θανάσιμο κίνδυνο δεν δείλιασε. Αμέσως έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας, στέλνοντας επιστολή στην κυβέρνηση που τον είχε εκτοπίσει, παρόλο που η κλάση του δεν είχε επιστρατευτεί λόγω ηλικίας. Έτσι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος βρέθηκε από εκτοπισμένος στην εξορία στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Αλβανία. Πολέμησε με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή.
 
Το παράδειγμα αυτό του Παναγιώτη Κανελλόπουλου εξακολουθεί να ακτινοβολεί σήμερα και μας καθοδηγεί όλους.
 

 
 
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
 
Η χώρα μας εξακολουθεί να δίνει έναν διμέτωπο αγώνα, αφενός με την πανδημία του Covid-19 που δοκιμάζει τις αντοχές της οικονομίας και των πολιτών και αφετέρου με την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε όριο διεθνούς νομιμότητας.
Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί το δεύτερο κύμα του κορονoϊού, συνεχίζει το Κοινοβούλιο με εντατικούς ρυθμούς τη ψήφιση νομοθετικών παρεμβάσεων για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται και η κυβέρνηση το μεταρρυθμιστικό της έργο.
Η τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις με «κόκκινα δάνεια» ψηφίστηκε με τριήμερη αναβολή, λόγω της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Μιας πρότασης που κατέληξε σε πολιτικό Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανέδειξε για μία ακόμα φορά την πολιτική ανικανότητα του κ. Τσίπρα, την ένδεια επιχειρημάτων, τα ψέματα και την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης, αλλά και τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματά του.
 
Σε ό,τι αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, με μεγάλη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι είχε θετική έκβαση το αίτημα φορέων, εκπροσώπων και κατοίκων της Μακρυνείας για την ένταξη του έργου «Αναμόρφωση αρδευτικών δικτύων παραλίμνιων εκτάσεων λιμνών Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας ζώνες 5-6 και 6Α» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης, άλλο ένα έργο, κρίσιμης σημασίας για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, καθώς εγκρίθηκε η μελέτη αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων, αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Παναιτωλίου, από το ΠΔΕ.
Συνεπής στη δέσμευσή μου για διαρκή, αμφίδρομη επικοινωνία, σας ενημερώνω για όλες τις κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά και τις παρεμβάσεις και δράσεις μου για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
 

ΒΟΥΛΗ

 
Τη Δευτέρα, 26/10/2020 ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την παροχή δεύετρης ευκαιρίας. Ένα νομοσχέδιο-τομή, με το οποίο δίνουμε λύση στο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ένα πρόβλημα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. Φέρνουμε ένα καινοτόμο, ολιστικό πλαίσιο, βάζοντας τέλος στις κατακερματισμένες, διάσπαρτες διατάξεις, εκσυγχρονίζοντας και εναρμονίζοντας τη νομοθεσία μας με την ευρωπαϊκη. Και δίνουμε τη δυνατότητα ενός νέου ξεκινήματος
τόσο στα νομικά όσο και στα φυσικά πρόσωπα, είτε με ρύθμιση των οφειλών τους είτε με δεύτερη ευκαιρία και πλήρη απαλλαγή από τα χρέη τους μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
 

“Η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ
για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι προσχηματική.”
 

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία μου

 
Το τριήμερο 23-25/10/2020 συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπ. Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Μια πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεφύγει από τα κομματικά του αδιέξοδα, να κρύψει την ένδεια πολιτικής,
οράματος και προτάσεων και να καλύψει το αντιπολιτευτικό του κενό. Μια κίνηση που απλώς επιβεβαίωσε ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτικά αφελείς, υποκριτές και ανεύθυνοι. Ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στάθηκαν πίσω από τον Χρήστο Σταϊκούρα, δίνοντας 158 ψήφους εμπιστοσύνης με πίστη και πάθος στον Υπουργό Οικονομικών, το νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας και την επιτυχημένη μεταρρυθμιστική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.  
 

Η πρόταση δυσπιστίας που υποβάλλατε
κατά του κ. Σταϊκούρα, 
κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, απλά υποκρύπτει δειλία. Φοβηθήκατε να στραφείτε ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 

Δείτε εδώ ολόκληρη την κεντρική ομιλία μου

“Είναι σαφές ότι η πρόταση δυσπιστίας ήταν μια ατυχέστατη πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασκήσει το ιερό καθήκον της αντιπολίτευσης με ευθύνη και υπευθυνότητα και όχι με εκτροπές στο λαϊκισμό, ιδίως για τα εθνικά μας θέματα.”
 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δευτερολογία μου

ΕΝΤΥΠΟΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 


 
Άγνοια ή υποκρισία Άρθρο στην Καθημερινή
 
Τον προηγούμενο Ιούνιο, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και με προδιαγεγραμμένη την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα (ΠΚ) σε μια άδεια Βουλή, αφού σχεδόν όλη η τότε αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει, καταγγέλλοντας την ψήφιση ενός τόσο σημαντικού νομοθετήματος, λίγες ημέρες προ των εκλογών.
Η ΝΔ κατήγγειλε την ψήφιση του ΠΚ, μεταξύ άλλων, και για το γεγονός ότι προέβλεπε μειωμένες ποινές για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καθώς και την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Επρόκειτο δηλαδή για διατάξεις που επηρέαζαν την εν εξελίξει ιστορικότερη δίκη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

 


 
H Eλλάδα κερδίζει κατά κράτος την Τουρκία στον διπλωματικό «πόλεμο» Συνέντευξη στην Kontra & τη Σοφία Λιάκου
 
Οι σκληρότατες τριπλές δηλώσεις Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας, αλλά και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ρωσική ανακοίνωση στήριξης της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, δείχνουν ότι η Ελλάδα κερδίζει κατά κράτος την Τουρκία στο διπλωματικό «πόλεμο» και η στάση του συνόλου της Δύσης αλλά και της Ρωσίας σκληραίνει όλο και περισσότερο απέναντι στην Τουρκία.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 
 
“Ώρα Ελλάδος 7” OPEN
 
 
“Κεντρικό δελτίο ειδήσεων” Lepanto
 
 

 
 

“x2” Action24

 
 

“Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων” Ionian Channel

 
 

“Από τις 6” ΕΡΤ1

 
 

 
 

“Πρώτο Πρόγραμμα”

 
 

“Αθήνα 9,84”

 
 

Στον Νίκο Υποφάντη και το “ΣΚΑΪ 100,3”

 
 

 
 
Στον Γιάννη Πρετεντέρη στο “ΘΕΜΑ Radio”
 
 
Στους Θάνο Σιαφάκα & Αλφόνσο Βιτάλη στο “Πρώτο Πρόγραμμα”
 
 

 
 
Στον Παύλο Τσίμα στον “ΣΚΑΪ 100,3”
 
 
Στους Γιώργο Παγάνη & Αναστασία Γιάμαλη στον “Real FM”
 
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα 

 


 
Επισκέφτηκα τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, με τον οποίον είχα μία εποικοδομητική συζήτηση για τα ζητήματα συνολικής διαχείρισης υδάτινων πόρων, τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων και την ανάγκη προτεραιοποίησης συγκεκριμένων έργων υποδομής, ζητήματα ζωτικής σημασίας για την Αιτωλοακαρνανία.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου   

 


 
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαπαναστασίου, με τον οποίον είχαμε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση για όλα τα ζητήματα του Δήμου καθώς και για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα 

 


 
Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, κ. Βασίλη Γκίζα, και το Δημοτικό Συμβούλιο, επισκέφτηκα σήμερα για μία ακόμα φορά το Δημαρχείο Ναυπακτίας.
Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα ζέοντα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της περιοχής, καθώς και για τα θέματα της καθημερινότητας.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

Εντάσσεται στο ΠΔΕ η μελέτη αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Παναιτωλίου 

 


 
Άλλο ένα έργο, κρίσιμης σημασίας για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης.
 
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

Θετική έκβαση για το αρδευτικό της Μακρυνείας 

 


 
Θετική έκβαση έχει το αίτημα φορέων, εκπροσώπων και κατοίκων της Μακρυνείας όλων των πολιτικών αποχρώσεων για την ένταξη του έργου «Αναμόρφωση αρδευτικών δικτύων παραλίμνιων εκτάσεων λιμνών Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας ζώνες 5-6 και 6Α» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς το αρδευτικό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής και η επίλυσή του συνιστά προτεραιότητα για τους αγρότες, το σύνολο των φορέων της περιοχής αλλά και για τον Δήμο Αγρινίου. 
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard 

 

 

 

 
 

 


Είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή να παραβρεθώ και να συμμετάσχω στην απονομή των μεταλλίων των νικητών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Wakeboard όλων των κατηγοριών, στο Προπονητικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στη Λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας 

 

 
.

 
 

 


Παραβρέθηκα στο 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο, μια σημαντική πρωτοβουλία που έφερε τη Δυτική Ελλάδα και τον νομό μας στο επίκεντρο των σύγχρονων εξελίξεων στον τομέα της μετακίνησης και των πολιτικών ενέργειας.
 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

 

 
Σπήλιος Λιβανός
pressoffice@livanos.gr

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

YouTube
 

 
© 2020 Spilios Livanos
 

 
This email was sent to {{ contact.EMAIL }}

You received this email because you are registered with Spilios Livanos
 
 
SendinBlue