Το πρόβλημα με τα φάρμακα είναι παγκόσμιο, καθώς λόγω των ιώσεων έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση και ταυτόχρονα καταγράφεται μείωση της παραγωγής, της τάξεως του 60% – 70%, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας
Η κυβέρνηση έχει απόλυτη επίγνωση του προβλήματος και προσπαθεί να δώσει λύσεις. Ευτυχώς, έχουμε ενισχύσει την παραγωγή των γενόσημων που παράγονται στην Ελλάδα και αυτό θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων.
Πρέπει να εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι ώστε όπου καταγράφονται φαινόμενα εσκεμμένης έλλειψης φαρμάκων, να μπαίνουν τα πρόστιμα που αναλογούν.
Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων συνιστά ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και δεν πρέπει να μπει «στον μύλο που τα αλέθει όλα», του ευρύτατου λαϊκισμού και της τοξικότητας.
Πρέπει να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται, για να εξομαλυνθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και της αντιπολίτευσης για να βρεθούν λύσεις, αλλά καλό θα ήταν να προσέρχεται στον διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις.
Αν υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση στα φάρμακα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα την καλύψει ο ΕΟΠΥΥ και αυτό είναι το σωστό.
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όπου διαπιστώνεται μετά από έλεγχο εσκεμμένη έλλειψη φαρμάκων, η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη θα πρέπει να κλείνει. Καθαρά και σταράτα.
📺 Από την συνέντευξή μου στο One Channel και στην εκπομπή One Live με την Μάϊρα Μπάρμπα