ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 10/04/2023

Σπήλιος Λιβανός : Η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Αγρινίου δείχνει τη βούληση και την ετοιμότητα της κυβέρνησης για τη συνεχή βελτίωση των παροχών της Δημόσιας Υγείας 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα  για την ανταπόκρισή της στο μείζονος σημασίας θέμα για την υγεία των πολιτών του Νομού  της δημιουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου Αγρινίου.
Σε πρόσφατη συνάντησή μου με την Αναπληρώτρια Υπουργό της είχα επισημάνει ότι ο εν λόγω φάκελος, πλήρως και εκτενώς σχηματισμένος έχει κατατεθεί από καιρό στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας, αναμένοντας την έγκρισή του, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Αιμοδυναμικού Τμήματος, το οποίο είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου του μεγαλύτερου Νομού της χώρας και θα σώσει δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Της μετέφερα, δε, και τις θέσεις και απόψεις της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου όπως και του ιατρικού προσωπικού, με τους οποίους συναντήθηκα κατ επανάληψη.
Κατόπιν όλων των παραπάνω,  στη σημερινή συνεδρίαση του, το  Κεντρικό Συμβούλιο  Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) στο Υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση, με την οποία διασφαλίζονται υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας για όλους τους καρδιολογικούς ασθενείς του νομού μας.
Η ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στο καίριο αυτό αίτημα, αποδεικνύει τη βούληση αλλά και την ετοιμότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεχή βελτίωση του βασικότερου αγαθού της δημόσιας υγείας.  Σε πλήρη αντίθεση, με τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα, πλέον, να απαιτείται ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για την αναστήλωση και τον εκσυγχρονισμό του.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, πιστεύει σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας και το απέδειξε κατά την πρώτη τετραετία της θητείας της, όπου παράλληλα με την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης διεθνούς υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, έβαλε τις βάσεις για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της δομής και λειτουργίας του.