Η κυβέρνηση, τα τελευταία τρία χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων, προσπαθεί διαρκώς να στηρίξει τους αγρότες μας, με σημαντικά μέτρα και παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων, των πρώτων υλικών, των ζωοτροφών κα.
Αντιλαμβάνομαι απολύτως την πίεση και τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι μας . Οι πόρτες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ, ωστόσο, είναι ανοικτές, υπάρχει διάλογος και πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις για να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν τα προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να φύγει προς τα εμπρός ο πρωτογενής τομέας και να καταστεί βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την οικονομία και την ελληνική περιφέρεια, μέσα από τα προγράμματα που υπάρχουν, από τις δυνατότητες ανάπτυξης στις νέες αγορές και τη νέα εποχή στις τεχνολογίες και τη χρήση σύγχρονων μεθόδων.
Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα να αποχωρήσει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της βουλής, υπονομεύει και αμφισβητεί τις βασικές αρχές της συνταγματικής μας δημοκρατίας, δηλαδή τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.
Πιστεύω ότι βρίσκεται σε δεινή θέση. Δεν έχει τη δυνατότητα να εκφράσει κάτι καινούργιο ούτε να δώσει στον ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα ελπίδας. Και ακριβώς επειδή στερείται προγράμματος, προσπαθεί να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα.
Από τη συνέντευξή του στον Flash fm και τον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη.