ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 08/10/2020

Συνάντηση Σπήλιου Λιβανού με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα
Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, κ. Βασίλη Γκίζα, και το Δημοτικό Συμβούλιο, επισκέφτηκα σήμερα για μία ακόμα φορά το Δημαρχείο Ναυπακτίας.
Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα ζέοντα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της περιοχής, καθώς και για τα θέματα της καθημερινότητας.
Συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα της προώθησης των έργων Υποδομής στη Ναυπακτία. Επανέλαβα τη διαρκή και σταθερή στήριξή μου στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ναυπάκτου.
Επιπλέον, ανέπτυξα στον Δήμαρχο κ. Γκίζα και τους συνεργάτες του τα σημαντικά οφέλη για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα προκύψουν στον τόπο μας εάν υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση μου για μια συνολική, μεσομακροπρόθεσμη αναπτυξιακή μελέτη – Business Plan – για το μέλλον και τις συγκεκριμένες προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας.
Τέλος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, μετέφερα τις ευχές μου στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου υπήρξε από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια ιστορία. Κι όπως την περιέγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που συμμετείχε στη Ναυμαχία κι έχασε το αριστερό του χέρι: «Ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι». Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού τη μέρα εκείνη διαλύθηκε ο οθωμανικός μύθος. Η έκβαση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου υπήρξε καθοριστική για την ανθρωπότητα και τον δυτικό κόσμο. Δυστυχώς, φέτος δεν μπορούμε να την τιμήσουμε με τη λαμπρότητα που της αρμόζει, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Στις καρδιές μας, όμως, παραμένει άσβεστη η φλόγα των αγωνιστών που έδωσαν με αυταπάρνηση τη σπουδαία αυτή μάχη.