ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 21/07/2020

“Κανένα έργο για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας δεν θα χαθεί”

Εξέφρασα τις ευχαριστίες μου και δημόσια εκ μέρους των συμπολιτών μου για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκου στην επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση του Δήμου Ξηρομέρου προκειμένου να αντιμετωπίσει το επείγον πρόβλημα της λειψυδρίας.

Εθεσα στον υπουργό το ζήτημα και ο κ. Θεοδωρικάκος ανταποκρίθηκε άμεσα, εγκρίνοντας ποσό ύψους 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, τον ενημέρωσα ότι δρομολογείται προς έγκριση η εξαιρετικά σημαντική μελέτη βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο υπουργός με ενημερώσε  ότι κατά τη «μεταφορά από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος” στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δεν θα χαθεί κανένα από τα έργα υποδομής που είχαν προγραμματιστεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  κατά τη συνάντησή μας στο εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 θέσεις εργασίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” θα ωφελήσει ιδιαίτερα και την Αιτωλοακαρνανία, στην οποία προγραμματίζεται η χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής, η υλοποίηση των οποίων θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας.