Επισκέφτηκα σήμερα τους παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΔΕΛΤΑ Οινιαδών.
Παρακολουθώ την φετινή πορεία των τιμών στα εσπεριδοειδή μας που δυστυχώς συμπιέζονται.
Οι φετινές χαμηλές τιμές, αθροιζόμενες με τα υπέρογκα – λόγω ενεργειακής κρίσης του πολέμου στην Ουκρανία – κόστη παραγωγής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους αγρότες μας.
Το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει διατίμηση ούτε να ρυθμίσει τις τιμές της αγοράς.
Οφείλει, όμως, να προστατεύει τους παραγωγούς  και τους καταναλωτές από την αισχροκέρδεια, την παράνομη διακίνηση, τις μαύρες αγορές, τις νοθείες και όπου λαμβάνουν χώρα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις.
Οι αποτελεσματικοί έλεγχοι στις παράλογες ανατιμήσεις, τις παράνομες πωλήσεις μανταρινιών και πορτοκαλιών πρέπει να ενταθούν.
Η παράνομη διακίνηση των εξαιρετικών προϊόντων μας χωρίς παραστατικά στην μαύρη αγορά, δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους τους παραγωγούς, στην αξιοπιστία και στη φήμη του προϊόντος, αλλά και  στο ίδιο το ελληνικό κράτος.
Σαφής στρατηγική της κυβέρνησης μας είναι να μην υπάρχει καμιά ανοχή στην παρανομία.
Έλεγα, από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αμείλικτοι κατά της παράνομης διακίνησης των προϊόντων μας, της νόθευσης των προϊόντων μας, της αισχροκέρδειας.
Αυτό μπορεί να κάνει το κράτος για να προστατεύσει για να προστατεύσει τους έλληνες παραγωγούς και αυτό πρέπει να κάνουμε συνεχώς, δίχως εκπτώσεις.
Επίσης,
Η στρατηγική μας στον αγροτικό τομέα στηρίζει με κάθε τρόπο την δημιουργία συλλογικών σχημάτων. Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας στηρίζεται στα συλλογικά σχήματα γι’ αυτό και ιδιαίτερα στο ταμείο ανάκαμψης και στα άλλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη και επιδότηση των συλλογικών προσπαθειών.
Ένα τέτοιο εξαιρετικά υγιές παράδειγμα – με δυνατότητες, βέβαια, να είναι πολύ πιο αποδοτικό και ανθηρό – είναι αυτό του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΔΕΛΤΑ Οινιαδών Μεσολογγίου.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παράνομη διακίνηση στερεί ανθοφορία από τον συνεταιρισμό, στερεί τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης στην τιμή πώλησης των προϊόντων για τους παραγωγούς και βεβαίως στερεί το Δημόσιο από τα αναλογούντα έσοδα.
Πιστός στην στρατηγική που χαράξαμε, βρίσκομαι πάντα δίπλα στους πραγματικούς και τιμιους έλληνες παραγωγούς στους πραγματικούς και τίμιους Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς.
Τιμώ τον αγώνα και τον ιδρώτα τους και πιστεύω ειλικρινά στα ελληνικά προϊόντα, στην ποιοτική τους ανωτερότητα και στην δύναμή τους να κατακτήσουν τις αγορές του κόσμου, δημιουργώντας πρόσθετα εισοδήματα στους παραγωγούς μας.