Το κρίσιμο ζήτημα της εστίασης, τόσο γενικότερα στη χώρα, όσο όμως και ειδικότερα σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν για τη δραστική στήριξη του κλάδου στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά με τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο .
Τους έθεσα, μάλιστα, υπόψιν, τα αιτήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Αγρινίου, για τα οποία είχε διεξοδική ενημέρωση από τους εκπροσώπους του κλάδου.
Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, όπως και εγώ προσωπικά, συμμεριζόμαστε την εύλογη αγωνία των εκπροσώπων του κλάδου, καθώς οι νέοι κανόνες που μας επιβάλλει η πρώτιστη προτεραιότητα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την «εξίσωση».
Ήδη, έχουν ληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες, και έπονται και άλλες.
Η Κυβέρνηση είναι δίπλα στις πιο «ευάλωτες» από τη «μεταδοτικότητα» των συνεπειών του ιού, επιχειρήσεις. Οφείλουμε, όμως, όλοι μας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι της Πολιτείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί μόνον έτσι θα στηριχθεί η κοινή προσπάθεια.
Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Αλλά, όπως και με την έλευση της πανδημίας στη χώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.