Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανός συναντήθηκε σήμερα με τη νέα Πρέσβυ της Ολλανδίας στην Ελλάδα κα Susanna Terstal.

Ο ΥπΑΑΤ κ. Σ. Λιβανός χαιρέτισε τη διαχρονικά στενή σχέση και καλή συνεργασία της Ελλάδος με την Ολλανδία, ιδίως στον αγροτικό τομέα και αναφέρθηκε σε σειρά στοχευμένων δράσεων που προτείνεται να αναληφθούν κατά το προσεχές διάστημα στους τομείς ανταλλαγής τεχνογνωσίας, υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος και οργάνωσης κοινών προγραμμάτων εκπαίδευσης, με σκοπό την ενίσχυση της εν λόγω συνεργασίας των δύο χωρών.

H Πρέσβυς της Ολλανδίας Susanna Terstal αναφέρθηκε στη σημασία των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγρο-διατροφικό τομέα και τόνισε ότι η επικείμενη επίσκεψη του Βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στη χώρα μας, τον προσεχή Μάρτιο, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία των δύο χωρών, μεταξύ άλλων και στον αγροτικό τομέα.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Λιβανός προσέφερε στην Πρέσβυ της Ολλανδίας μια κασετίνα με τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας.