ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14/02/2023

Την ένταξη στο πρόγραμμα ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, των 220  επιλαχόντων από τη Δυτική Ελλάδα, στους οποίους οι 128 προέρχονται από το νομό Αιτωλοακαρνανίας ζητεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός, επισημαίνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ότι στην Δυτική Ελλάδα, οι επιλαχόντες ανέρχονται σε 220, εκ των οποίων οι 128 βρίσκονται στην Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο αγροτικό νόμο της χώρας. Τα κονδύλια που απαιτούνται για την ένταξη τους στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 5,922.500 εκατομμύρια για όλη την Δυτική Ελλάδα και σε 4,012.500 εκατομμύρια για την Αιτωλοακαρνανία.

“Οφείλουμε, αγαπητέ Γιώργο, να μην τους γυρίσουμε την πλάτη. Είμαι βέβαιος ότι ασπάζεσαι πλήρως την εδραία πεποίθηση του Πρωθυπουργού μας ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί, και αυτό θα γίνει μόνο εάν νέοι άνθρωποι, με όρεξη για δουλειά, κινητροδοτηθούν ώστε να μπούνε στον κλάδο.

Επιπλέον, εάν δεν ενταχθούν οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα «Νέων Αγροτών», ταυτόχρονα τίθεται εκτός και άλλων προγραμμάτων του ΠΑΑ, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης, όπου δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το πλεονέκτημα της προηγούμενης ένταξης στους «Νέους Αγρότες», σημειώνει μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.