ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 01/05/2023

Την μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση στον Ορεινό Βάλτο των τελευταίων 10ετιών  πέτυχε ο Σπηλιος Λιβανός

Ο π. Υπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε στην πολυπληθή και με πρωτοφανή δυναμική εκδήλωση στο Χαλκιόπουλο:

“Πρωταρχικός μου στόχος η οικονομική-αγροτική & κτηνοτροφική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη του ορεινού Βάλτου. Στηρίζω τις ορεινές περιοχές του τόπου μας με έργα και πράξεις! ”

Εκατοντάδες φίλοι και συναγωνιστές με μεγάλο ενθουσιασμό και βεβαιότητα για την  επερχόμενη εκλογική νίκη, βρέθηκαν την Παρασκευή στο Χαλκιόπουλο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σπήλιου Λιβανού, πρώην υπουργού και υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη και πρωτόγνωρης δυναμικής πολιτική συνάντηση που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες  στον ορεινό Βάλτο,  με τους παρευρισκομένους να δηλώνουν ότι ο Σπήλιος Λιβανός είναι ο μοναδικός πολιτικός που τίμησε με το ενδιαφέρον, την παρουσία,  και το έργο του τον ορεινό αυτό τόπο.

Στην ομιλία του, ο Σπήλιος Λιβανός, αφού ευχαρίστησε τους  παρευρισκομένους για τη θερμή και εγκάρδια υποδοχή, αναγνώρισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουν τα ορεινά χωριά, καθώς και τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτουν,  παρουσιάζοντας το όραμά του για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, ώστε  αυτά να αναδειχθούν σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης με διακριτή τοπική οικονομία που θα στηρίζεται  στην ιδιαίτερη παράδοση και το υψηλής αξίας φυσικό περιβάλλον που τα χαρακτηρίζει.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε το θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αγροτουρισμός, αλλά και η παραγωγή μοναδικών σε ποιότητα αγροτικών προϊόντων με ορεινή ταυτότητα στην επιδιωκόμενη αειφορική πορεία των ορεινών περιοχών.

Επιπλέον, ο π. Υπουργός  τόνισε ότι παρά την οικονομική κρίση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία, βασικός πυλώνας της πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ παραμένει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στις ορεινές περιοχές, ενώ επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης συνέργειας μεταξύ κεντρικού κράτους-Περιφέρειας και δήμων, ώστε να είναι εφικτή η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική ενίσχυσης των περιοχών του ορεινού όγκου του τόπου μας.

Στη συνέχεια, ο Σπήλιος Λιβανός παρουσίασε τα πεπραγμένα της 4ετούς κοινοβουλευτικής του θητείας δίνοντας έμφαση στο σημαντικό έργο του για τον εκσυγχρονισμό των τοπικών αρδευτικών δικτύων “ΥΔΩΡ 2.0” και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο Αμβρακίας -Αμφιλοχίας και Βάλτου που καλύπτει έκταση 38.000 στρ., προυπολογισμού 64,5 εκ. € και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και σε μικρότερα τοπικά αρδευτικά έργα εκσυγχρονισμού, όπως του ΤΟΕΒ Βρουβιανών, αρδευτικής έκτασης περίπου 3.000 στρ.

Ακολούθως, οι παραγωγοί και οι κάτοικοι του Χαλκιόπουλου ενημερώθηκαν από τον π. Υπουργό για τις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, αλλά και των νέων δυνατοτήτων χρηματοδότησης που παρέχονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση του διεθνούς και εγχώριου ανταγωνισμού.

Ο  Σπήλιος Λιβανός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον τριπλασιασμό  των κονδυλίων χρηματοδότησης των νέων αγροτών στην περιοχή μας, έργο, όπως τόνισε, ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση της αγροτικής & κτηνοτροφικής παραγωγής στην Αιτωλοακαρνανία.

Ακόμα, υπενθύμισε την πολιτική επιλογή του ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, να κλιμακώσει τους ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να αποτρέψει  νοθείες προϊόντων και παράνομες ελληνοποιήσεις, καταφέροντας όπως υποστήριξε, “να ενισχυθεί ο παραγωγός, να προστατευτούν τα ελληνικά προϊόντα και ο καταναλωτής και να πετύχουμε ορατά αποτελέσματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τιμές στο γάλα, όπου από 0,80 ευρώ το λίτρο, μετά την εντατικοποίηση των ελέγχων, οι κτηνοτρόφοι έκλειναν συμβόλαια με 1,30 ευρώ”.

Ύστερα από μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία παρεστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χριστόφορος Κουσιορής, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ρεγκούτας, ο Πρόεδρος της ΤΚ Χαλκιόπουλου Βασίλης Ταλιούρας και σύσσωμοι οι Πρόεδροι των ΤΚ της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου, ο Σπηλιος Λιβανός τόνισε ότι η ανταπόκριση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του έχουν  ιδιαίτερη βαρύτητα για αυτόν και δεσμεύτηκε να συνεχίζει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους.

“Πρωταρχικός μου στόχος είναι η οικονομική- αγροτική & κτηνοτροφική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη του ορεινού Βάλτου και η στήριξή του τόπου μας με έργα και πράξεις, ώστε να γίνει πιο δυνατός! ” κατέληξε ο Σπήλιος Λιβανός και ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 21ης Μαΐου για να επιλέξουν την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, αλλά και τον τοπικό εκπρόσωπό τους για την επόμενη τετραετία, ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά με όραμα και προοπτική.