Είχα μία ακόμα εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με τον οποίον συζητήσαμε διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς,  αγρότες και κτηνοτρόφους.
Συζητήσαμε ιδιαίτερα για τις εξαιρετικές προοπτικές που διανοίγονται με το Πρόγραμμα «Ύδωρ 2», το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα αλλάξει την Αιτωλοακαρνανίας, αφού προβλέπει τη χρηματοδότηση των αρδευτικών υποδομών με 155 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΑΑ 2023-2027 σε 29 ΤΟΕΒ.
Συζητήσαμε ακόμα την ανάγκη εξεύρεσης πρόσθετων πόρων για την κάλυψη των επιλαχόντων νέων αγροτών σε όλη την Ελλάδα και για την Αιτωλοακαρνανία που θα απαιτηθούν περίπου 4 εκατ ευρώ για τους 111 επιλαχόντες νέους αγρότες. Ήδη, οι ενταγμένοι στο πρόγραμμα νέοι αγρότες του νομού, έχουν λάβει το 70% της ενίσχυσης εγκατάστασης. Το συνολικό πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων αγροτών, είχε εκπονηθεί επί των ημερών μου στο ΥπΑΑΤ.
Τέλος, έθεσα στον κ. Γεωργαντά την ανάγκη να καταβληθεί, όταν είναι εφικτό, στους εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής η οικονομική ενίσχυση, ύψους 2.979.789 ευρώ, την οποία είχα εγκρίνει ως ΥπΑΑΤ και αιτηθεί με επιστολή μου (27/01/2022) προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να υλοποιηθεί η αναγκαία για τον κλάδο, οικονομική του στήριξη.