ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 7/2/2020

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το αρδευτικό ζήτημα της Μακρυνείας. Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός παρέδωσε στον κ. Υπουργό γραπτό αίτημα του για την ένταξη του έργου «Αναμόρφωση αρδευτικών δικτύων παραλίμνιων εκτάσεων λιμνών Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας ζώνες 5-6 και 6Α» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επεσήμανε στον κ. Υπουργό ότι το αρδευτικό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής και η επίλυση του αποτελεί προτεραιότητα για τους φορείς της περιοχής.

Σχετικά, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση που είχε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αγρινίου στις Παπαδάτες Μακρυνείας με τους κ. Ανδρέα Γκολφίνο, Πρόεδρο της ΤΚ Τριχωνίου, κ. Σπύρο Γουργολίτσα, πρόεδρο της ΤΚ Κάτω Κερασόβου, κ. Κωστή Παππά, Πρόεδρο της ΤΚ Ζευγαρακίου, κ. Παναγιώτη Μακρυγιάννη, Πρόεδρο της ΤΚ Δαφνιά, κ. Ανδρέα Γούλα, Πρόεδρο της ΤΚ Γαβαλού, κ. Δημήτρη Βίβα, Πρόεδρο της ΤΚ Κάτω Μακρυνούς, κ.  Αναστάσιο Ζήση, Πρόεδρο της  ΤΚ  Καψοράχης, κ. Γιώργο Αγγελή, Πρόεδρο της ΤΚ Ματαράγκα, κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο, Πρόεδρο της ΤΚ Γραμματικούς, κ. Παναγιώτη Τούρκα, Πρόεδρο της ΤΚ Παπαδάτων, κ. Βασίλη Γαλατσίδα, Πρόεδρο της ΤΚ Μακρυνούς, κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, Πρόεδρο της ΤΚ Άκρας, κ. Νίκος Σιάσο, πρόεδρο της ΤΚ Άνω Κερασόβου, τον κ. Ανδρέα Λαγό, Πρόεδρο της ΤΚ Αγίου Ανδρέα, κ. Χρήστο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο της ΤΚ Κλεισορρευμάτων, το κ. Χρήστο Παστρωμά, Πρόεδρο ΤΚ Λυσιμαχίας,  τον κ. Βασίλειο Καρακώστα, Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου, και τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Μακρυνείας κ. Δημήτριο Γαλανόπουλο.

 Η συνάντηση αυτή, που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Λιβανού, ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική, αφού εκτέθηκαν οι προβληματισμοί και οι σκέψεις των φορέων.

Μετά τη συνάντηση, οι ως άνω φορείς εξέδωσαν και σχετικό ψήφισμα, το οποίο παρέδωσε ο κ. Λιβανός στον κ. Υπουργό,  με το οποίο διακήρυξαν τη μεγάλη σημασία υλοποίησης της αναβάθμισης του αρδευτικού συστήματος της περιοχής και καλούν τους αρμόδιους φορείς να το υλοποιήσουν.

Ο κ. Υπουργός είχε γνώση του ζητήματος και συμφώνησε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου. Επιφυλάχθηκε να το μελετήσει και δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών νέα συνάντηση με τον κ. Λιβανό στο Υπουργείο παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών φορέων.