ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα 23/5/2023

Δήλωση του Σπήλιου Λιβανού, πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αντιπροέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου.

“Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό.

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών είναι σαφές:

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αναζητούν μια ισχυρή κυβέρνηση, με μακρύ χρονικό ορίζοντα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η πατρίδα μας στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, της προόδου και της κοινωνικής συνοχής.

Οι πολίτες ζητούν ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα, ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Ζητούν για Πρωθυπουργό τους τον μεγάλο νικητή των χθεσινών εκλογών, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να προχωρήσει η πατρίδα μας μπροστά και να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει ακόμη από την Ευρώπη.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ανέδειξαν σε νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της λογικής, της σκληρής δουλειάς, του σχεδίου, του οράματος και της αποτελεσματικότητας.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους συμπολίτες μου στην Αιτωλοακαρνανία που στήριξαν την παράταξη μας και ιδιαίτερα εκείνες και εκείνους που μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με επιλέξουν για εκπρόσωπό τους στην Βουλή των Ελλήνων.

Λυπάμαι που δεν κατάφερα να πείσω με το όραμα, το αναπτυξιακό σχέδιο, την σκληρή δουλειά και το σημαντικό έργο που επιτέλεσα τα προηγούμενα 4 χρόνια ένα μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μου.

Η ζωή, όμως, φίλες και φίλοι, προχωράει.

Και όλοι μαζί πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Από σήμερα κιόλας, σηκώνουμε τα μανίκια και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, ώστε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία να πετύχει την αυτοδυναμία για να μπορέσει η Ελλάδα να τρέξει γρήγορα προς το μέλλον.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ το Μάριο, το Θανάση και τον Κώστα για την εκλογή τους, αλλά και την Χριστίνα, τον Γιώργο, την Αιμιλία, την Τασούλα και την Εύη για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις, για να επικρατήσουν το πρόγραμμα, οι ιδέες, οι αρχές και οι αξίες της μεγάλης δημοκρατικής κεντροδεξιάς παράταξης μας, της Νέας Δημοκρατίας και στην Αιτωλοακαρνανία μας.