Αυτή η ανείπωτη εθνική τραγωδία, επιβάλλει σε όλους μας, και ιδιαίτερα στα πολιτικά στελέχη που είχαν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, σιωπή, σεβασμό στο πένθος των ανθρώπων που θρηνούν, περισυλλογή, αλλά και μία ειλικρινή συγνώμη όλου του πολιτικού συστήματος, με σκυμμένο το κεφάλι.
➡️ Θεωρώ αναγκαίο, να αφυπνιστεί το πολιτικό σύστημα, να αναλάβει τις διαχρονικές ευθύνες του και όλοι μαζί, ενωμένοι, ανεξάρτητα από το που ανήκουμε πολιτικά και κομματικά, να στηρίξουμε το αίτημα όλων των Ελλήνων για δίκαιη και ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης.
➡️ Χρειάζεται να καταλογιστούν συγκεκριμένα οι διαχρονικές ευθύνες σε όλα τα επίπεδα. Σε επιχειρησιακό, διοικητικό, επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο και βέβαια με ονοματεπώνυμα.
➡️ Να υπερβούμε εαυτούς και να στηρίξουμε όλοι μαζί την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να απαντήσει στα πολλαπλά «Γιατί;;».
➡️ Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε τα τελευταία 20 χρόνια. Να γίνει συστηματικος έλεγχος όλων των συμβάσεων και χρηματοδοτήσεων που έπεσαν στο κενό.
➡️ Ταυτόχρονα, πρέπει να ξεκινήσει ένας τεχνοκρατικός και πολιτικός σχεδιασμός που θα είναι αποδεκτός από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ώστε τα επόμενα χρόνια να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα όχι μόνο στα τρένα, αλλά σε όλο το δίκτυο υποδομών.
➡️ Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και το γνωρίζουμε όλοι. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να το αποδεχθεί, είναι πρόβλημα του. Δεν είναι όμως της στιγμής. Σήμερα, πρέπει να υπερβούμε αυτού του τύπου τις αντιπαραθέσεις.
➡️ Έχουμε μία γενιά νέων ανθρώπων που έχει περάσει τα πάνδεινα: τα μνημόνια, την πανδημία, την οικονομική κρίση και την ακρίβεια ως αποτέλεσμα του πολέμου και που μπροστά σε αυτή την τραγωδία, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Οφείλουμε να σταθούμε με σοβαρότητα και ωριμότητα μπροστά τους. Να απολογηθούμε και να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις.
Όλοι μας.
➡️ Ο Κώστας Καραμανλής και αυτό είναι πρωτόγνωρο στα στα πολιτικά χρονικά της χώρας μας, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τον υπουργικό θώκο. Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ δεν είχε την ίδια ευθυξία.
Από τη συνέντευξη μου στην εκπομπή «Επτά» με τη δημοσιογράφο Βαλια Πετούρη και τον Πάνο Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ.