Η κατάσταση με την Τουρκία είναι ανησυχητική και πρέπει να επαγρυπνούμε.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε στην καλύτερη φάση αμυντικής ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα
 Οι διπλωματικές μας σχέσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Πιο ισχυρές από όλες τις τελευταίες δεκαετίες.
 Οι «μετοχές» της Τουρκίας έχουν πέσει και μέσα στο NATO και στις ΗΠΑ, αλλά και στην ΕΕ. Οι εκλογές που έχει μπροστά του ο Ερντογάν, του δημιουργούν την ανάγκη να ανεβάζει την ένταση.
Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τις εκλογές στη χώρα του, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Κυργιάκο Μητσοτάκη που επιδιώκει σταθερά να μην εμπλακούν τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική ατζέντα.
Αυτό, βέβαια, δεν είναι απολύτως στο χέρι μας, γιατί ο χρόνος των εκλογών στην Τουρκία δεν έχει διευκρινιστεί με ακρίβεια.
Όμως, μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να είμαστε σε επαγρύπνηση. Και ακόμα κι αν συμβεί, οι τουρκικές εκλογές να προηγηθούν των ελληνικών, να είμαστε ασφαλείς καθ όλη τη χρονική περίοδο που θα διαρκέσουν οι εκλογές στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, η απλή αναλογική που έφερε ο κ. Τσίπρας είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας.
Είναι αναγκαίο να υπάρχει σύγκλιση απόψεων με την αντιπολίτευση, αν όντως χρειαστεί να περάσουμε από τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών για τη συγκρότηση κυβέρνησης, να έχουμε πλήρη ασφάλεια , με την ίδια ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
 Το δίλημμα στις πρώτες εκλογές είναι απολύτως ξεκάθαρο για τους πολίτες. Και είμαι σίγουρος ότι στις δεύτερες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
📻 Από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «Τί τρέχει» στον Αθήνα 9.84, με τους δημοσιογράφους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαβράνο
Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: https://www.mixcloud.com/…/%CF%84%CE%B9-%CF%84%CF%81…/