ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 04/03/2022

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με 7 Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου με αντικείμενο τα σοβαρά προβλήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών στον κάμπο Αγρινίου από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου 2022.
Ο βουλευτής ενημερώθηκε διεξοδικά από τους Προέδρους για τις καταστροφές στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, καθώς και τα δυσμενή αποτελέσματα που προκαλούνται στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών, ενώ οι Πρόεδροι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα του ΕΛΓΑ.
Ο κ. Λιβανός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τους Προέδρους ότι, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών παραγωγών και αγροτών και τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Ο κ. Λιβανός συμφώνησε με τους Προέδρους τις από εδώ και πέρα κοινές και συντονισμένες προσπάθειές τους για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργήσει ο πρόσφατος παγετός στις περιοχές του Δήμου Αγρινίου και την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τη συνεργασία τους, τους Προέδρους που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο Καλυβίων κ. Αναστασίου Δημήτριο, Αγγελοκάστρου κ. Κουτούμπα Παναγιώτη, Δοκιμίου κ. Στεφανάτο Δημήτριο, Λεπενούς κ. Σταμάτη Κωνσταντίνο, Στράτου κ. Γιάγκα Γεώργιο, Οχθίων κ. Αδάμο Χρήστο και Γουριώτισσας κ. Καλογεράκη Δημήτριο.