Τα ξενοδοχεία του Αγρινίου, «Εσπέρια» και «Μαρπέσα», επισκέφθηκα με την ευκαιρία της επανέναρξης λειτουργίας τους μετά την πανδημία του κορωνοϊού, όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό για τις προκλήσεις της νέας περιόδου που εγκαινιάζεται, ταυτόχρονα με τη σταδιακή επαναφορά στη νέα καθημερινότητα.
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η πρώτη εικόνα από την επαναλειτουργία τους είναι πολύ ενθαρρυντική για την αγορά και τις προσδοκίες τόσο των κρατήσεων και διανυκτερεύσεων, όσο και των εστιατορίων και καφέ τους.
Τα πρώτα αυτά αισιόδοξα σημάδια δημιουργουν βάσιμες προσδοκίες ότι η χώρα μας θα κατορθώσει να περιορίσει σε κάποιο βαθμό τις σημαντικες απώλειες από το παγκόσμιο αλλά και εγχώριο lockdown.
Η Κυβέρνηση στήριξε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας τον τουριστικό κλάδο, καθώς ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν. Τώρα, πέρα από το πρόγραμμα στήριξης εξωτερικού τουρισμού που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, είναι ειλημμένη η απόφαση της Κυβέρνησης για γενναία στήριξη και του εσωτερικού τουρισμού.