Newsletter, 05/12/2020

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα του γενικού lockdown, το οποίο κρίνεται απαραίτητο από τους ειδικούς για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Από την έναρξή του έως σήμερα, η κυβέρνηση έχει στηρίξει με όλα τα μέσα και τις πολιτικές που διαθέτει τόσο τα δημόσια νοσοκομεία,  τις μονάδες Covid-19 και τις κλίνες ΜΕΘ, όσο και τους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται καίρια από τις συνέπειες της πανδημίας.
Η Βουλή ετοιμάζεται να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό 2021, ο οποίος κατατίθεται σε συνθήκες που έχουν ανατρέψει όλα τα έως τώρα δεδομένα και υπό τις οποίες το μόνο βέβαιο είναι η αβεβαιότητα. Και πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό σε όλους ότι το προσεχές διάστημα θα είναι δύσκολο, ακριβώς γιατί δεν θα παρέχει καμία βεβαιότητα. Γι’ αυτό και απαιτείται απ’ όλους εμάς συνεργατικότητα, χαμηλοί τόνοι, αυτοσυγκράτηση, λιγότερα λόγια, και, βεβαίως, περισσότερη δουλειά για να γιατρέψουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, οι συνέπειές της και η οικονομική κρίση.Σε ό,τι αφορά στην προώθηση των ζητημάτων της Αιτωλοακαρνανίας για τα οποία σας ενημερώνω σε τακτικά χρονικά διαστήματα, την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει προς το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ζήτημα επαναλειτουργίας του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντς και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο. Επιπλέον, είχα μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συμμετείχα και στην τηλεδιάσκεψη με θέμα τη θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξηρόμερου.

ΒΟΥΛΗ

Την Τετάρτη, 02/12/2020, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου. To νομοσχέδιο φέρνει μια ολιστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών προϊόντων και αλκοόλ. Το άρθρο 40 αποτελεί ορόσημο στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πετύχουν το brain gain, να επιστρέψουν δηλαδή στην πατρίδα μας οι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έφυγαν την περίοδο της κρίσης.

“Είναι μέγιστη ανευθυνότητα η διασπορά ψευδών ειδήσεων περί
διπλών λιστών, περί ανακρίβειες στον αριθμό κρουσμάτων. Όσοι πράττουν με αυτό τον
τρόπο, δείχνουν ασέβεια στον αγώνα των υγειονομικών απέναντι στον ιό.”

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία μου

Την Παρασκευή, 27/11/2020, συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα προς το Υπ.Παιδείας & Θρησκευμάτων για το ΤΔΠΠΝΤ. Στη διάρκεια της συζήτησης κατέστησα σαφές ότι “Είναι εξαιρετικά λανθασμένη πολιτική στρατηγική να αποκόπτεται από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας. Η κίνηση της μετακίνησης του Τμήματος από το Αγρίνιο στην Πάτρα είναι μια λάθος πολιτική.” ενώ ξεκαθάρισα ότι “Πρώτιστο μέλημά μας είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος. Να εξασφαλιστεί η συνέχεια του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και να υπάρχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Πτυχίου του εν λόγω Τμήματος στην αγορά εργασίας.”

“Nα σταματήσει η αβεβαιότητα και ταλαιπωρία των αποφοίτων, των φοιτητών και καθηγητών. Οτιδήποτε άλλο είναι άδικο, αντιπαιδαγωγικό και απάνθρωπο.”

Δείτε εδώ τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

Την Πέμπτη, 26/11/2020 τοποθετήθηκα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον Προϋπολογισμό 2021. Ο προϋπολογισμός 2021 κατατίθεται σε συνθήκες που έχουν ανατρέψει όλα τα έως τώρα δεδομένα και υπό τις οποίες το μόνο βέβαιο είναι η αβεβαιότητα. Και πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό σε όλους ότι το προσεχές διάστημα θα είναι δύσκολο, ακριβώς γιατί δεν θα παρέχει καμία βεβαιότητα. Γι’ αυτό και απαιτείται απ’ όλους εμάς συνεργατικότητα, χαμηλοί τόνοι, αυτοσυγκράτηση, λιγότερα λόγια, και, βεβαίως, περισσότερη δουλειά για να γιατρέψουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, οι συνέπειές της και η οικονομική κρίση.

“Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν αποδείξει ότι είναι εδώ έχοντας πραγματική διάθεση για διάλογο και συνεννόηση, ανοιχτοί να ακούσουν σοβαρή κριτική και εφαρμόσιμες προτάσεις. Είναι εδώ, προκειμένου, και με τη συνεργασία όλων όσων το επιθυμούν, να οδηγήσουν την Ελλάδα στη νέα εποχή.”

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία μου

ΕΝΤΥΠΟΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Προϋπολογισμός ελπίδας POLITICAL
Ο Προϋπολογισμός για το 2021 κατατίθεται σε ένα περιβάλλον ύψιστης αβεβαιότητας, λόγω των πρωτόγνωρων υγειονομικών συνθηκών που, μοιραία, επηρεάζουν και την οικονομία. Πολλοί μιλούν για τη δυσκολότερη κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
www.livanos.gr

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

“Ώρα Ελλάδος 7” OPEN
 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα της Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

«Λύση θα βρεθεί μέσα από ολοκληρωμένο & συντονισμένο διάλογο μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας, Υπουργείου & Φορέα Διαχείρισης.» σημείωσα μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή μου στην

τηλεδιάσκεψη σχετικά με τη θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξηρόμερου.

 

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους εμπόρων Αιτωλοακαρνανίας 

Μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποίησα με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, μέσω τηλεδιάσκεψης. Με προσοχή άκουσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την έναρξη της πανδημίας και τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσαν για την επίλυσή τους, ενώ δεσμεύτηκα ότι θα τα μεταφέρω άμεσα στους συναρμόδιους υπουργούς. Στέκομαι αρωγός στην προσπάθεια του εμπορικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας να σταθεί όρθιος μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Σπήλιος Λιβανός
pressoffice@livanos.gr

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

YouTube

© 2020 Spilios Livanos

This email was sent to {{ contact.EMAIL }}

You received this email because you are registered with Spilios Livanos
SendinBlue